08/02/2016

Viinillä

San Francisco

 

Matkalla Las Vegasista San Franciscoon pysähdyimme muutamaksi yöksi Danvilleen ystävien luokse. Danville on kaupunki noin 30 mailin päässä San Franciscosta. Ystävämme ehdottivat viininmaistelureissua lähialueen tiloille ja viininystävinä ajatus Sideways-leffan maisemista ja tunnelmasta kuulosti loistavalta! Ah, ja sitä se olikin. Kalifornia ja etenkin San Franciscon lähiympäristö on tunnettu viiniialueistaan kuten Sonomasta ja Napa Valleysta. Päätimme kuitenkin skipata nämä turistien täyttämät alueet ja päädyimme pienemmille perhetiloille, jotka olivat tunnelmaltaan aivan ihastuttavia.

 

Marta Valtovirta Livermore wine tastingMarta Valtovirta Livermore winetasting 01 Marta Valtovirta Livermore winetasting 03Marta Valtovirta Livermore wine tasting 09Marta Valtovirta Livermore Marta Valtovirta Livermore wine tasting 010

 

Suuntasimme aamupäivästä Livermoren viinialueelle, jossa päivän aikana kävimme yhteensä kolmella eri viinitilalla. Ensimmäiseksi kohteeksi valikoitui Murrieta’s Well, jossa muistan Cabernet Sauvignonin olleen taivaallista. Valitsimme seitsemän punaviinin tastingin, joka maksoi noin $10. Viini parani mitä pitemmälle tastingissa pääsimme. Kas kumma.

Toinen viinitila, Rodrique Molyneaux, oli pieni, omistajien omassa pihassa toimiva viinitila. Tasting roomin edessä oli pieni puutarha, jossa viiniä nauttivat muutama paikalle pyöräillyt pariskunta. Tapasimme itse omistajankin, joka kaverillisesti kaatoi viiniä tiskin takana ja vastasi kysymyksiimme eri rypälelajikkeista. Punaisella mentiin täälläkin, mutta viini ei mielestäni ollut niin hyvää kuin ensimmäisessä paikassa. Viininmaistelu otti niin koville, että meidän perheen pienimmältä sammuivat valot kesken turneen.

 

Marta Valtovirta Livermore winetastingMarta Valtovirta Livermore wine tasting 02Marta Valtovirta Livermore wine tasting 04Marta Valtovirta Livermore wine tasting 03Marta Valtovirta Livermore wine tasting 08

 

Kolmanneksi viinitilaksi valikoitui Wente Winery –niminen paikka. Tämä oli käymistämme paikoista kaupallisin ja monien suosima hääpaikka. Kyseisellä Wente-suvulla on paljon lääniä ja he omistavat huikean määrän viiniviljelmiä Livermoressa. Juuri kyseinen suku olikin ensimmäisiä viininviljelijöitä, joilta sai Chardonney-viiniä Kaliforniasta, “California’s first family of Chardonnay”. Minulle suositeltiinkin täällä valkoviini-tastingia ja olen tyytyväinen, että päädyin siihen. Viinit olivat minunkin makuuni erittäin hyviä, vaikka en juuri valkkaria juo. Tämä paikka oli hieno, mutta melko täynnä ihmisiä. Jos mieluisin paikka pitäisi kolmesta edellämainitusta valita, niin suosittelisin Murrieta’s Welliä. Paikka oli tunnelmaltaan ja viineiltään mielestäni paras.

 

Marta Valtovirta livermore wine tasting Wente wineryMarta Valtovirta Livermore wine tasting 05

 

Summa summarum, mielestäni kokemus oli ihana ja tekisin sen ehdottomasti uudestaan. Ideaaleinta olisi kauniina kesäiltana pyöräillä helmat hulmuten viinitilalta toiselle ja maistella viinejä ja niiden kanssa sopivia tapaksia. Ei huolta huomisesta, ihanassa pienessä viinihiprakassa. Lapsi hoidossa.

Translation: After Las Vegas we decided to stop at our friends’ place in Danville on our way to San Francisco. Instead of going to famous Napa and Sonoma valleys for some wine tasting, we decided to visit cozy, smaller wineries nearby. We had a lovely day in Livermore where we visited three different places Murrieta’s WellRodrique Molyneaux and Wente Winery Murrieta’s Well being my favorite. Loved the whole Sideways movie vibe we had the whole day. 

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram has returned invalid data.