09/07/2017

PORTO KUVINA

PORTUGALI

Porto kuvinaPorto kuvinaPorto kuvina Porto kuvina Porto kuvinaPorto kuvinaPorto kuvina

Porto kuvina
Porto kuvina

Porto kuvinaPorto kuvinaPorto kuvinaPorto kuvinaPorto kuvinaPorto kuvinaPorto kuvina

Porto kuvina
Porto kuvina

Porto kuvina

Porto kuvina
Porto kuvina

Porto kuvinaPorto kuvinaPorto kuvinaPorto kuvinaPorto kuvinaPorto kuvinaPorto kuvinaPorto kuvina

 

Porto ja Portugali olivat ihastuttavia! Palasimme lomalta vajaa viikko sitten ja lomakuvat ovat jääneet tyystin päivittämättä. Syitä siihen on kaksi. Ensimmäinen oli olemattoman huono netti ja sen verran hyvä lomailufiilis Portugalissa, etten iltaisin jaksanut avata konetta ja toinen syy oli uskomattoman kiireinen työviikko Suomessa palattuamme. Mutta nyt siis takaisin blogin äärellä.

 

Reissuun lähdimme ystäväpariskuntamme kanssa ja kuten aiemmassa postauksessa mainitsinkin, niin en ollut itse laittanut tikkua ristiin reissun eteen, lukuunottamatta muutamaa ennaltasovittua tehdaskäyntiä hálo-merkille. Vuokrasimme Porton vanhasta kaupungista kaksikerroksisen Airbnb-kämpän, joka oli ihastuttava ja hyvällä sijainnilla kaikin puolin. Jos matkaat Portoon, voin lämpimästi suositella asuntoa, jossa yövyimme.

 

Porto oli ihanasti kompakti ja sopivan kokoinen, vaikka se onkin Portugalin toiseksi suurin kaupunki Lissabonin jälkeen. Kolme päivää riitti mielestämme todella hyvin kaupungin koluamiseen ja Portviinin maisteluun. Portviini onkin juuri lähtöisin Portosta ja kävimme tutustumussa legendaarisen Sandeman-merkin viinikellareihin, jotka sijaitsivat joen toisella puolella, vastapäätä Porton vanhaa kaupunkia ja keskustaa. Historiallisena, hyvin mäkisenä ja värikkäänä kaupunkina Porto muistutti minua ajoittain San Fransiscosta monella tapaa. Ihastuttavia yksityiskohtia infrastruktuurissa sekä sympaattisia kahviloita ja tapas-ravintoloita löytyi sieltä täältä.

 

Juhannusaattona pääsimme todistamaan Portolaisten vuoden odotetuimman juhlan, Festa de São João do Porto, tunnelmaa, kun koko kaupunki oli nostanut ruokapöytänsä sokkeloisille ja mäkisille mukulakivikujille ja juhli aamuyöhön saakka musiikin pauhatessa sardiineja syöden ja portviiniä juoden. Kyseessä on kaupunkifestivaali, johon osallistuvat kaikki vauvasta vaariin. Juhlat alkoivat jo puolen päivän aikoihin ja huipentuvat mielettömiin ilotulituksiin. Juhlaan kuuluu myös perinne (omasta mielestäni todella ärsyttävä sellainen!), jossa ihmiset lyövät kaduilla toisiaan “hellästi” muovivasaroilla päähän. Olettaisin sen tuovan hyvää onnea, mutta voin kertoa, että ei se niin hellää ollut. Muutaman kunnon kumautuksen jälkeen meinasi itselläni mennä pata jumiin ja pistin pahan kiertämään kumauttamalla muutamaa miestä oikein kunnolla.

 

Juhannusjuhlan jälkeisenä päivänä vuokrasimme auton ja suuntasimme kohti meille vuokrattua taloa Canedo de Bastoon. Talo sijaitsi keskellä ei mitään ja oli aivan ihana! Pääset katsomaan kuvat ja videota paikastamme täältä. Kukaan ei ollut yöpynyt siellä ennen meitä, sillä se oli juuri valmistunut. Villa oli varustettu kaikilla herkuilla, mutta epäonneksemme säät eivät suosineet meitä! Portossa saimme nauttia auringosta, mutta päästyämme villalle, viileät ilmat ja sateet saapuivat. Ja aina niin ihana vatsatauti, joilta ainoastaan minä ja Anton säästyimme. Tähän vielä kirsikkana kakun päälle todella huonosti toimiva netti, niin avot! Ei ihan sitä mitä olin lomalta odottanut, sen myönnän. Jos jotain lomalta haluan, on se lämpö ja aurinko. Nyt en saanut kumpaakaan ja se, jos joku harmitti. Meitä edeltävä viikko oli ollut +33 astetta, mutta meidän ollessa Portugalissa saimme nauttia ainoastaan noin +20 asteen lämmöstä (lue sateesta). Voisin sanoa, että paska reissu, mutta tulipahan tehtyä. Mutta en sano, sillä Porto oli ihana ja seura mitä parhainta.

 

Translation: Photos from Porto through my phone. We had a lovely three day stay in Porto before heading to a villa we had rented for a week. Loved loved loved Porto! Such a nice place with great food and even more delicious Port wine.

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram has returned invalid data.