26/06/2016

PIOTRKÓW TRYBUNALSKI

Oma tyyli, Puola

Piotrków TrybunalskiPiotrków TrybunalskiPiotrków Trybunalski

 

Piotrków Trybunalski on noin 80 000 asukkaan historiallinen kaupunki keskellä Puolaa. Vuonna 1939, Toisen maailmansodan alkaessa natsisaksalaiset valtasivat kaupungin ja perustivat sinne Puolan ensimmäisen juutalaisghetton, johon kaikki lähialueen noin 25 000 juutalaista siirrettiin asumaan. Enoni asuu perheineen nykyisin tällä historiallisella juutalaisalueella Piotrków Trybunalskin vanhan kaupungin sydämessä ja historia huokuu jokaisessa kadunkulmassa ja rappukäytävässä. Vanha kaupunki ja juutalaisghetton rippeet ovat kiinnostaneet myös monia elokuvantekijöitä ja enoni rapussa onkin kuvattu pätkiä muun muassa Robin Wlliamsin tähdittämästä elokuvasta Jacob The Liar, joka kertoo juuri juutalaisghettosta.

 

Toisen maailmansodan aikaan jo edesmennyt ukkini oli 11-vuotias ja mummini yhdeksän, mutta hän sanoo muistavansa nuo ajat kirkkaasti. Itse olemme katolisia, joten juutalaisghetto ei koskettanut heitä, mutta muistot toisesta maailmansodasta ovat kuulemma edelleen tuoreessa muistissa. Juutalaighetton 22 000 asukkaalle keskitysleiri koitui kohtaloksi, kun taas loput 3000 juutalaista siirrettiin saksalaisten vankileireille.

 

Translation: Piotrków Trybunalski is a historical city with about 80 000 inhabitants. During the World War II Piotrków became the site of the first Jewish ghetto. Approximately 25,000 people from Piotrków and the nearby towns and villages were imprisoned there. During the Holocaust 22,000 were sent to death camp, while 3,000 were imprisoned in Nazi concentration camps. My uncle lives in the former Jewish ghetto and you can still feel the vibes. The area is famous and many movies have been shot there including Jacob The Liar. My grandparents were young when the World War II started but my grandmother can still remember everything, like it was yesterday. Luckily we are Catholic so death camps were not their destiny. 

 

Piotrków Trybunalski

Piotrków TrybunalskiPiotrków TrybunalskiPiotrków TrybunalskiPiotrków Trybunalski

 

Kierrellessämme kaupungilla, päälläni oli Ivana Helsingin olkaimeton neulemekko. Se on yksi lemppareistani. Ostin sen jo vuosia sitten ja sain ilokseni kaivaa sen taas kaapista kesäksi. Gypsy-henkinen neulosmekko on mielestäni juuri sopivasti peittävä, sillä tarkasti kun tirkistelee, niin läpi saattaa nähdä vilahduksen alusvaatteista. Tämä ajaton mekko on tähän hetkeen kuumista kuumin, sillä olkapäitä sopii vilautella tänä kesänä enemmän kuin yleensä. Trendi on kuuma.

 

Translation: While strolling in town I was wearing this summer’s hottest trend – off the shoulder dress. However, this one is an oldie. I bought it years ago from Ivana Helsinki. Still loving it!

 

Piotrków Trybunalski Piotrków TrybunalskiPiotrków TrybunalskiPiotrków TrybunalskiPiotrków Trybunalski

mekko / dress IVANA HELSINKI

aurinkolasit / sunglasses  E&E

shoes / kengät TERHI PÖLKKI

rannekoru / bracelet THOMAS SABO* (*saatu / gifted)

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram has returned invalid data.