05/06/2017

MINILOMAN TARPEESSA

Henkilökohtaista

DMK_0979DMK_0996

 

Viimeiset kuukaudet ovat olleet aikamoiset (!), jonka vuoksi sekä minä että Jonne olimme molemmat todella miniloman tarpeessa! Yhteinen aika on ollut kortilla ja kun eteen tuli mahdollisuus koko viikonlopun kestävään kaksinoloon, tartuimme siihen onnesta hihkuen! Olemme olleet erossa Antonista erikseen montakin yötä, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun olimme molemmat samaan aikaan erossa hänestä kahden yön verran. Ja niin paljon kun häntä rakastammekin, niin kylläpä teki hyvää! Viiden tähden täysihoito mummilla ja ukilla toi pojalle vaihtelua arkeen ja hän tuskin huomasi poissaoloamme. Kun taas samaan aikaan me vanhempina saimme hetken hengähdystauon ja aikaa toisillemme.

 

Suuntasimme heti perjantaiaamusta Tallinnaan Eckerö Linella ja kävimme pikaisesti tehtaalla (tietenkin! ei lomaa ilman jotain pientä työjuttua), jossa hálon vaatteet valmistetaan. Sen jälkeen päivä kului Telliskivessä ja illaksi suuntasimme Noa-ravintolaan, jota voin lämpimästi suositella!

 

Lauantaina palasimme Helsinkiin ja suuntasimme laivalta lähes suoraan Radisson Blu Seaside -hotelliin. Olin käynyt tutustumassa vastikään remontoituun hotelliin ja ennenkaikkea sen uudistuneeseen ravintolatarjontaan aiemmin, kun pääsin illastamaan rennossa tunnelmassa Bistro Gimis -ravintolaan hotellinjohtaja Roni Huttusen vieraana.

 

Seaside hotelli on kuin pieni pala Helsinkiä itsessään ja se on nerokkaasti hyödyntänyt miljöötään. Stadilaisia makuja tarjoileva ravintola Bistro Gimis tarjoaa kaiken lisäksi paikallisten pientuottajien helmiä ja stadilaista lähialueen ruokaa! Pääsin maistelemaan kyseisessä ravintolassa muun muassa Kallio-, Suomenlinna- ja Ruoholahti-herkkulautasia, jotka pitivät sisällään kullekin kaupunginosalle ominaisia piirteitä graavilohesta tuunattuihin makkaraperunoihin. Nam, nälkä tulee kirjoittaessa! Iso suositus!

 

DMK_1120DMK_1129DMK_1122DMK_0948DMK_1127DMK_1119DMK_1109DMK_1124DMK_1110DMK_0951

 

Seaside hotelli sijaitsee aivan telakan läheisyydessä Ruoholahden ja Jätkäsaaren rajalla ja hotelli on remontin yhteydessä todella löytänyt oman sielunsa. Rouhea stadilainen, kuten hotelli itseään kutsuu, on paikka, jossa yhdistyvät urbaani design ja meren läheisyys. Ja jos jokin asia pitäisi mainita, josta erityisesti pidin, olisi se hotellin rouheus. Oloni oli hyvinkin kotoisa, sillä kotoamme löytyy myös paljon betonia, industrial-henkeä sekä rouheita pintoja harmaasta värimaailmasta puhumattakaan. Yksityiskohdat ovat mielestäni Seasidessa mietitty viimeistä piirua myöten niin aulan merellisistä köysistä, respan konttiseinään ja aina Gimiksen valaisimiin.

 

Kuten jo aiemmin mainitsinkin, tarjoutui meille mahdollisuus yöpyä ja lomailla omassa kotikaupungissa stadissa, ottaa pieni breikki – #staycation. Oli suorastaan hassua, kun huoneesta näkyi pitkälle Jätkäsaareen ja aina meidän kotitalon katoille. Meidät nimittäin majoitettiin Seasiden seitsemännen kerroksen loft-huoneseen, jossa oli kaksi kerrosta.

 

DMK_0952 DMK_0955 DMK_0958 DMK_0960DMK_1100

 

Sisääntulokerroksessa oli olohuone Nespresson kahvikoneineen (parasta, sillä vannon Nespresson nimeen niin kotona kun showroomillammekin) sekä pääsy parvekkeelle, josta avautuivat näkymät satamaan ja Jätkäsaareen. Yläkerrasta puolestaan löytyi sänky, josta pystyi pötkötellessä katselemaan lattiasta kattoon yltävien ikkunoiden läpi maisemia.

 

DMK_0963DMK_0981         DMK_1094DMK_1088

DMK_1074
DMK_1070
DMK_1078 DMK_1083 DMK_1087DMK_1052DMK_1059 DMK_1062 DMK_1048 DMK_1042DMK_1035DMK_1036DMK_1038 DMK_1040

 

Koska olimme molemmat todella pitkien ja hyvien yöunien tarpeessa, päätimme baari-illan sijaan kääriytyä kylpytakkeihin ja tossuihin ja katsella leffoja sohvalta. Suomen Radisson Blu hotelleille kehitetty oma Magic Bed -vuode sekä Blu Dreams -unikokemus takasivat, että uni maistui. Nukahdin itseasiassa sohvalle ilman Magic Bediä nähden unia lähinnä Magic Mikesta, joka sekin jo itsessään takasi todella hyvät tirsat alkuillasta.

 

Seaside Blu Dreams -unikokemuksen lähtökohtana on se, että nukkujaa hyväilee yksilöllisesti mukautuva älypatja, jonka materiaali reagoi kehon lämpöön ja painoon. Valittavana oli omien mieltymysten mukaiset tyynyt ja peitot, joka oli ihanaa, sillä harvoista hotelleista löytyy oikeasti hyvät tyynyt. Uni maistui ja olikin ihana hypätä nukkumatin vietäväksi.

 

DMK_1033DMK_1001DMK_1011DMK_1020

DMK_1024

 

#staycation ja ennenkaikkea Seaside tuli tarpeeseen, joten suuri ja nöyrä kiitos tästä mahdollisuudesta sekä Mellakka Helsingille että Radisson Seaside-hotellille. Töitä en miettinyt pätkääkään ja pitkästä aikaa sain rehellisesti viettää viikonloppua ilman ‘to do’-listaa.

 

Tähänhän voisi tottuakin.

 

Translation: We got an opportunity for a short #staycation with my hubby. Busy schedules have kept us super busy and time for our relationship, long talks and dinner has been minimal. So a BIG thank you to Seaside Blu hotel for having us. If you’re staying in Helsinki and really want to get into Helsinki vibe, choose wisely, choose this hotel. Special mention to Bistro Gimis restaurant, also located inside the hotel, that offers authentic Finnish food that is to die for. 

 

kuvat / photos: Dominika Montonen-Koivisto

yhteistyössä / in collaboration with Radisson Blu Seaside

2 Comments

 • Maija 06/06/2017 at 05:46

  Onpas siistin ja erilaisen näköinen hotelli! Tervetullutta vaihtelua;)

  Reply
 • Kata 06/06/2017 at 21:20

  Upeita kuvia, niiden kautta välittyy hyvä tunnelma. Vaikuttaa minun tyyliseltä hotellilta, täytyy mennä kokeilemaan. Kiitos vinkistä!

  Reply
 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Instagram has returned invalid data.