19/10/2017

MIKSI PERUSTIMME hálo-VAATEMERKIN

behind the scenes, Oma tyyli

MIKSI PERUSTIMME hálo-MERKIN_overall_haalari halo_halo from northMIKSI PERUSTIMME hálo-MERKIN_overall_haalari halo_halo from north

MIKSI PERUSTIMME hálo-MERKIN_overall_haalari halo_halo from north
MIKSI PERUSTIMME hálo-MERKIN_overall_haalari halo_halo from north
MIKSI PERUSTIMME hálo-MERKIN_overall_haalari halo_halo from north
MIKSI PERUSTIMME hálo-MERKIN_overall_haalari halo_halo from north

MIKSI PERUSTIMME hálo-MERKIN_overall_haalari halo_halo from north
MIKSI PERUSTIMME hálo-MERKIN_overall_haalari halo_halo from north

 

Miksi perustimme hálo-merkin?

 

Intohimosta muotiin, intohimosta yrittäjyyteen, hyödyntääksemme omaa osaamistamme ja toteuttaaksemme unelmamme.

 

Siksi, että saa tehdä omaa. Siksi, että saa tehdä mitä haluaa, niin kuin haluaa ja milloin haluaa. Siksi, että nyt aika oli kypsä ja siksi, että me ollaan me – nälkäisiä, hulluja ja rohkeita.

 

Ja kukapa nyt ei haluaisi omistaa omaa vaatemerkkiä?

 

Tapasimme yhtiökumppanini Jukan kanssa vuonna 2011 Ivana Helsingillä, jossa painettiin pitkää päivää. Jukka suunnittelijana Paola Suhosen rinnalla ja minä PR, markkinointi ja myynti-ihmisenä Pirjo Suhosen oikeana kätenä. Oppikoulu oli mitä loistavin ja Ivana Helsinkiä on kiittäminen lukuisista opeista ja kokemuksista, joita tänäkin päivänä omaamme. Sittemmin sieltä lähdettyäni, olen toiminut yrittäjänä tehden sekä niin kotimaan kuin ulkomaan myyntiä että konsultointia suomalaisille merkeille. Imenyt lisää kokemuksia alan ammattilaisilta maailmalla, oppinut lisää vuosien varrella ja ennenkaikkea luonut kontakteja ympäri maailmaa. Jos jotain olen oppinut, niin sen, että it’s all about the connections.

 

Ja vaikka olenkin tehnyt monille muille merkeille hommia yrittäjänä, niin ei se ole sama asia kuin tehdä omaa merkkiä. Vaikka sitä oli jotain mieltä miten asiat kannattaisi tehdä, niin loppupeleissä valinnan tai päätöksen teki joku muu, koska eihän se minun merkkini ollut. Myös omalla kohdallani kova himo ja halu menestyä, myös kansainvälisesti, ajoi tilanteeseen, jossa en nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin perustaa oman merkin! Kansainvälistyminen vaatii pitkäjänteisyyttä, suunnitelmallisuutta, rohkeutta, riskejä, investointeja ja ennenkaikkea päätöstä, että firma kansainvälistetään! Ja työtä, helvetistä työtä, jota ei parane unohtaa! Se vaatii intohimoa ja paloa menestyä, jota haluan ja jonka saavuttamiseen voin ottaa askeleita ja tehdä asioita nyt omilla ehdoilla!

 

Kaikki sai alkunsa huulen heitosta noin viisi vuotta sitten, joka toteutui toukokuun 4. päivä 2017, kun lanseerasimme hálo-naistenvaatemerkkimme. Itse konkreettinen päätös lähti liikkeelle, kun soittelimme Jukan kanssa toukokuussa 2016, että “mikäs meininki, pitäisikö?”. Päätimme, että kyllä pitäisi! Asiat etenivätkin niin nopeasti, että löysimme meille täydellisen industrial-henkisen showroomin ja työtilat Helsingin Telakkarannasta Nosturin vierestä, johon muutimme vuosi sitten heinäkuun alusta. Sinne sitten kyhäsimme pari työpöytää, että saisimme “työpisteet”, johon laskea läppärimme. Siitä se sitten alkoi, puhtaalta pöydältä – kaikki.

 

päällä / wearing:

USVA silkkihaalari / USVA silk overall hálo (also available in powder)

korkkarit / heels Steve Madden

 

Translation: Why we decided to launch our own brand, hálo? Because, we wanted to do things our own way, we wanted to do things differently, we wanted to follow our dreams. And let’s be honest, who doesn’t want to own their own clothing brand? With so much experience and expertise that we have together with designer Jukka Puljujärvi, it was about time. 

 

kuvat / photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram has returned invalid data.