25/08/2016

KURKUMA LATTE

Kauneus & hyvinvointi, Reseptit

kurkuma latte_golden milk

 

Niin kuin ystäväni instagramissa ilmoitti “matcha latte is so last season, now we’re drinking turmeric latte”. Ja näinhän siinä kävi omalla kohdallanikin. Olen niin altis uusille kokeiluille, että innostuin tästä samoin tein. En koskaan syttynyt matcha latteen, eikä kurkuma lattekaan ole vielä ihan kokonaan vienyt sydäntäni, mutta jo sen terveysvaikutusten takia, oli pakko marssia kauppaan ja hankkia kaikki siihen tarvittava.

 

Flunssa on kiusannut minua koko viikon, joten ajankohta kurkuma latte -kokeilulle oli mitä parhain. Kurkuma latten nimittäin sanotaan tukevan kehon vastustuskykyä ja olevan oiva flunssankarkoittaja. Itse kurkuman terveysvaikutukset ovat itselleni jo ennestään tuttuja, sillä Ayurveda-hoitajani jo vuosi sitten kehoitti minua lisäämään kurkumaa ruokavaliooni. Tuon tuosta maustankin sillä milloin mitäkin ruokaa. Kurkumassa on vahvoja tulehduksia estäviä ominaisuuksia ja se on luonnollinen maksanpuhdistaja. Sen sanotaan myös auttavan painonhallintaan ja ties mitä muuta. Paljon lupauksia, mutta väliäkö sillä pitävätkö kaikki lupaukset paikkansa, koska kurkuma mausteena on mielestäni oikeasti hyvää. Kurkuma vaatii kuitenkin aina kaverikseen mustapippurin, sillä se moninkertaistaa kurkuman sisältämän kurkumiinin imeytymisen. Niinpä kurkuma latteni sisälsi myös mustapippuria tehostamaan vaikutusta.

 

kurkuma latte_golden milk

 

Mutta nyt itse asiaan eli kurkuma latteen.

 

Golden milk eli kurkumamaito, trendikkäältä nimeltään kurkuma latte, on lämmin ja mausteinen juoma. Juoma tehdään maitoon (voit valita minkä tahansa maidon tähän, itse käytin makeuttamatonta mantelimaitoa). Maidon joukkoon sekoitetaan mausteseos ja koko helahoito lämmitetään liedellä vispilällä sekoittaen. Helppoa ja nopeaa! Voit tehdä mausteseoksen itse tai marssia kauppaan ja ostaa valmiin kurkuma latte -seoksen, niinkuin minä tein. Löysin Ruohonjuuresta muutamankin vaihtoehdon ja päädyin ostamaan Sonnentor’in vaniljanmakuisen kurkuma latte -version. Kyseessä on 100% luomutuote, joka pitää sisällään kurkumaa, kaakaota, inkivääriä, vaniljaa, lakritsia, mustapippuria ja ceyloninkanelia. Opin Ayurveda-hoitajaltani myös, että ceyloninkaneli on ainoa kaneli mitä tulisi syödä. Se on antioksidanttirikasta ja terveellistä, kun taas kassiakaneli (yleisimmin kaupoissa myytävä kaneli) on maksalle haitallinen suuren kumariinipitoisuutensa vuoksi. Joten suosittelen päivittämään kanelin maustekaapissa ceyloninkaneliksi. Itse käytän suomalaisen Foodin-merkin ceyloninkanelia.

 

Etteivät terveysvaikutukset ainoastaan jäisi mausteseoksen varaan, niin tottakai minun oli pakko miettiä kuinka saisin kurkuma lattestani vieläkin parempaa. Mielestäni ensimmäinen koskaan maistamani mukillinen oli jotenkin jauhoisen makuinen, joten tuunasin golden milkkini vieläkin kultaisemmaksi. Lisäsin teelusikalliset luomuhunajaa ja kanelin makuista neitsytkookosöljyä sekä joukkoon hiukan kardemummaa, jota rakastan. Lopputuloksena tuli täyteläinen ja aivan loistava golden milk. Suosittelen.

 

kurkuma latte_golden milkkurkuma latte_golden milk

 

Golden milk eli kurkuma latte á la Marta

2 dl maitoa (manteli-, kaura-, tai kookosmaitoa, itse käytin Alpron makeuttamatonta mantelimaitoa)

1 rkl Sonnentor vanilja kurkuma latte -mausteseosta (löytyy myös muun muassa inkiväärinmakuisena)

1 tl luomuhunajaa

1 tl neitsytkookosöljyä (itse käytin Puhdistamon kanelinmakuista kookosöljyä)

ripaus kardemummaa

 

Mittaa maito, mausteseos ja kardemumma kattilaan. Lämmitä juomaa vispilällä samalla sekoittaen (pinnalle tulee ihana vaahto). Älä kuitenkaan kiehauta juomaa, vaan maidon lämmettyä kaada mukiin ja lisää hunaja sekä kookosöljy. Nauti!

 

Translation: Golden milk aka turmeric latte is what I’m drinking nowadays.

 

kurkuma latte_golden milk

 

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram has returned invalid data.