15/11/2017

KUINKA ENNALTAEHKÄISEN ITSEÄNI PALAMASTA LOPPUUN

Henkilökohtaista, Oma tyyli

KAJO paita / KAJO blouse hálo (also available in white, powder and coral)

USVA silkkihousut / USVA silk pants hálo (also available in grey)

pistokkaat / mules STEVE MADDEN

ROUTA sormus / ROUTA ring hálo

Bloggaajakollegani Kriselda kysyi minulta syksyn alussa “kuinka sä et pala loppuun tossa vauhdissa, miten sä estät sen tapahtumasta?” Hyvä kysymys, joka pisti miettimään, mutta johon minulla oli heti vastaus. “Koska tää työ on niin mahtavaa ja saan tehdä mitä haluan”. Totta, mutta sekään ei riitä. Jos hommat tuntuu liian kivalta, voi sekin polttaa loppuun, kun ei malta olla tekemättä. Ja minullahan tästä kokemusta löytyy. Ei tosin siitä, ettäkö homma olisi ollut aikoinaan liian kivaa (jos et ole seurannut minua pitempään, etkä tiedä mistä puhun, niin käyppä lukemassa yksi kaikkien aikojen luetuimpia postauksia täällä).
Mutta on viisi asiaa, jotka pitävät minut järjissäni tässä joidenkin mielestä hullussa(kin) menossa.
 1. Perhe
Nyt elämäntilanteeni on toinen verrattuna aiempaan. Minulla on työlle vastapainoa. Perhe. Kun astun sisään kotiovesta, huomioni ja ajatukseni ovat siellä missä niiden pitääkin olla – kotona. Olen läsnä siellä missä se kaikkein tärkein ja merkityksellisin itselleni on, ihana kaksi ja puolivuotias poikani Anton. Hän tasapainottaa tätä kiireistä arkeani niin, että sekä työ että vapaa-aika pysyvät balanssissa. Hän saa ajatukseni pois töistä, etteivät aivoni käy kierroksilla kokoajan! Monesti työnteko saattaa jatkua hänen mentyä nukkumaan tai ainakin ajatukset palautuvat töihin, mutta saan hetken lepoa töistä kiireisessä arjessa ollessani hänen kanssaan.
2. Ulkoilu
Toinen asia, joka minut pitää järjissäni on ulkoilma. Silloin, kun olen superkiireinen ja käyn kierroksilla ja olen viettänyt koko työpäivän tietokoneella, ei tulisi mieleenikään mennä salille tai johonkin super nopeatempoiselle ryhmäliikuntatunnille. Se lisää kroppani kierroksia entisestään, enkä saa itseäni rauhoittumaan. Olen huomannut, että paras tapa rauhoittumiseen on ulkoilma ja lenkki! Mielellään vielä yksikseni. En yleensä edes kuuntele musiikki samalla, sillä sekin tuntuu usein häiritsevältä mölyltä. Asumme Jätkäsaaressa ja siitä pääsen kätevästi niin Hietsuun kuin Lauttasaareenkin luontoon liikkumaan. Olen maalaistollo ja kaipaan enemmänkin luontoa ja luonnossa liikkumista. Jätkäsaari on kaukana siitä, mutta en valita.
 3. Uni
Kolmas on uni. Pyrin nukkumaan kahdeksan tuntia joka yö. Siitä en halua tinkiä. Silloin aivot ja kroppa saavat levätä.
4. Sauna
Sauna on parasta ja yksi parhaista keinoista rauhoittumiseen. Saunomme lähes joka toinen ilta, joka lienee peruja lapsuudenkodistani, jossa sauna lämpeni melkein viikon jokaisena iltana.
 5. Mindfulness
Viides ja uusin stressinsietoon ja itseni rauhoittamiseen löytynyt keino on mindfulness. Kävin aiemmin syksyllä Mindfulness-instituutin järjestämällä verkkokurssilla ja huomasin tietoisen läsnäolon harjoitteiden auttavan ja helpottavan kiirettäni. Kuten nyt kuitenkin jouduin kantapään kautta tässäkin tapauksessa itselleni myöntämään, on uuden tavan aloittaminen ja ylläpitäminen haastavaa ja kurssi jäi itseltäni hiukan kesken. En pysynyt verkkokurssin aikataulussa kuten olisin halunnut, mutta hyväksyin sen. Onneksi materiaalia oli mahdollista käydä itsekseen läpi vielä viikkoja kurssin jälkeen, silloin kun itselle sopi. Aloitin kuitenkin kurssin eilen uudestaan, sillä kurssi on lempeä ja päivittäiset harjoitteet eivät ole ajallisesti pitkiä ja niitä voi tehdä missä ja milloin itselle sopii. Uusi verkkokurssi alkoi eilen 13.11., ja uskon, että mukaan mahtuu ja ehdit vielä, jos sinua kiinnostaa kokeilla. Hanne on  mindfulnessin guru ja suosittelen kurssia lämpimästi!

2 Comments

 • Mari K. 15/11/2017 at 11:54

  Samaistun! Tosi paljon samoja asioita, jotka ovat tärkeitä myös itselleni. Saunominen ehkä parasta kaikesta, nim. mekin saunomme lähes joka ilta. Ihanaa oloa sinne <3

  Reply
  • Marta 18/11/2017 at 19:08

   Sauna on parasta! Ihanaa joulun odotusta!

   Reply

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Instagram has returned invalid data.