14/03/2016

IITTALA x ISSEY MIYAKE

Koti & sisustus

Aurinkoista maanantaita! Sitkeä flunssa sen kuin jatkuu ja huomenna pitäisi taas lähteä reissuun. Tällä kertaa perheen kesken Dubaihin yhdistetylle työ- ja lomamatkalle.

 

Pariisista sen verran, että messut menivät hyvin. Ääni hävisi jossain vaiheessa kokonaan ja suunnitelmat iltajuhlien suhteen menivät mönkään, mutta työt tuli tehtyä. Mutta löpinät sikseen ja yhden tämän vuoden mielenkiintoisimman yhteistyölanseerauksen kimppuun.

 

Iittala_X_issey_miyake_yhteistyö

 

Vajaa kuukausi takaperin sain kutsun yhteen mielestäni tämän vuoden mielenkiintoisimmista yhteistyölanseerauksista. Nimittäin ajattomista lasi- ja keramiikkaesineistään tunnettu suomalainen Iittala ja kokeilevasta muodistaan tunnettu japanilainen Issey Miyake lyöttäytyivät kimppaan ja yhteistyön lanseerausjuhlaa vietettiin Iittalan lippulaivaliikkeessä Helsingissä.

 

Iittalan muotoilujohtaja Harri Koskinen paljasti tilaisuudessa, että yhteistyötä oli suunniteltu ja hiottu jo vuosien ajan! Iittala X Issey Miyake -yhteistyössä yhdistyvät vahvasti suomalaisten ja Japanilaisten yhteiset arvot ja design sekä yhteys luontoon. Koskinen kertoi, että malliston muotokieli on peräisin kukista ja värimaailma jäljittelee kirsikankukan värejä. Myös lanseerausjuhlassa kukkateema oli vahvasti esillä, sillä saimme kukin vihreää asuihimme.

 

 

Marta_Valtovirta_Meri_Milash_Iittala_x_issey_miyake-2Iittala_X_Issey_Miyake_collaboration_ inspiration_Iittala_X_Issey_Miyake_astiasto

 

Iittala X Issey Miyake -mallisto on ainutlaatuinen kokoelma korkealaatuista keramiikkaa, lasia ja tekstiilejä ja näkisin monetkin malliston tuotteet koristamassa meidän kotiamme. Mallistosta huokuu minimalistinen, japanilais-skandinaavinen estetiikka. Pidän. Koristetyynyt olisivat ihana väripilkku harmaalle sohvallemme ja vaaleanpunaiset astiat sopisivat itseasiassa täydellisesti kaveriksi meidän mustalle Teema-astiastolle tuomaan betoniruokapöytäämme väriä. Musta teema-astiasto kun on ollut käytössäni siitä lähtien, kun muutin lukion jälkeen pois kotoa. Ajaton klassikko, joka kestää ja kestää. Arjen ja juhlan astiasto, joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella riisuttu ja kaunis.

 

Iittala_X_issey_Miyake_tyynyt_vaaleanpunainen

Iittala X Issey MiyakeIittala_X_Issey_Miyake_maljakot

 

Koskisen sanoin: ‘Iittala X Issey Miyake -kokoelman tavoitteena on tuoda kotiin harmoniaa – esineet kutsuvat pysähtymään ja nauttimaan pienistä arjen hetkistä ja rituaaleista’.

 

Yhteistyö on sen verran mielenkiintoinen ja kansainvälisesti iso juttu Iittalalle, että toivon sille todella jatkoa. Nähtäväksi jää.

 

Translation: Finnish tableware and home interior design brand Iittala and Japanese fashion designer Issey Miyake started a collaboration including really beautiful yet timeless home decor. Really interesting and something that I would definitely see at our home. Love it! The whole Iittala X Issey Miyake collection can be viewed from here

 

Iittala_X_Issey_Miyake_vihreä_tyyny

Iittala_X_Issey_Miyake

2 Comments

 • Maija 14/03/2016 at 22:03

  Oi, noi tyynyt on kyllä kauniin värisiä!!

  Reply
  • Marta 16/03/2016 at 11:12

   On! Aivan ihania! Kelpuuttaisin kaikki noista meille.

   Reply

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Instagram has returned invalid data.