09/05/2016

HURMAAVA EFVA ATTLING

Inspiraatio, Pakko saada

Ihanaa aurinkoista maanantaita ruudun toiselle puolelle. Kuluneet viikot ovat taas hurahtaneet silmänräpäyksessä. Töitä riittää ja pressipäiviä on tullut kierrettyä ahkerasti. Pääsin viime viikolla tapaamaan hurmaavaa Efva Attlingia Spalt PR -toimiston järjestämässä todella intiimissä tapaamisessa, jossa tämä ihastuttava ruotsalainen monilahjakkuus esitteli tulevan syksyn korumallistojaan. Tunnin mittaisessa tapaamisessa ehdittiin hyvin rupatella ummet ja lammet, sillä Efvan ja minun lisäksi tapaamisessa olivat ainoastaan ELLE-lehdessä Muotikuiskaaja-blogiaan pitävä Pia sekä Pehkosen Tuija. Tapaaminen oli tarkoituksella ‘one on one’ niin, että Efvan kanssa saattoi jutella mallistosta syvällisemmin. Olimme päivän viimeinen seurue, joten Efva pyysi avata kuplivan ja sehän sopi meille. Kilistelyjen jälkeen oli aika syventyä itse mallistoihin.

 

Efva Attling FW16 EdgeHurmaava Efva Attling FW16

 

EDGE -mallisto on saanut inspiraationsa vuohien sarvista. Rokkaava mallisto tarvitsee kantajaltaan ehdottomasti asennetta!

 

Efva Attling FW16 girl crush

 

GIRL CRUSH -mallistoa koristivat ihanat pusuhuulet.

 

Efva Attling FW16 Paused HarmonyEfva Attling FW16 Pause of Harmony sormus ring Efva Attling Paused HarmonyEfva Attling FW16 Paused Harmony ring

 

CAPTURED HARMONY -mallisto on näyttävä. Sormus eritoten oli mieleeni. ‘More is more’ ajattelin, kun sujautin isolla kristallilla varustetun sormuksen vihkisormuksen viereen. Haluan.

CLOUDS & STARS -mallisto oli saanut inspiraationsa Efvan äidin vanhasta korusta. Hento, pilvikuvioinen mallisto piti sisällään timantteja. Efva sanoi CLOUDS -malliston muistuttavan häntä äidistä, jonka vuoksi hän oli suunnitellut sen.

Efva Attling FW16 60s pearl mallisto

60’S PEARL -mallisto henki 60-lukua ja ihanaa Twiggyä. Tämä oli myös yksi lemppareistani.

Mallistosta löytyy myös muita ihanuuksia, jotka tulevat myyntiin ensi syksynä.

 

Efva Attlingissa löytyy kyllä asennetta, joka on ihailtavaa. Suorasanaisuus, asenne ja samaan aikaan herkkyys näkyvät hänen designissaan ja tekevät merkistä juuri niin mielenkiintoisen kuin se on. Efva puhui paljon mallistojensa insipraatioista ja valmistusprosessista. Inspiraation hän saa kaikesta ympärillä olevasta, olipa se sitten vuohi laitumella tai radiossa soiva Beatlesin biisi. Myös tapahtuneet koettelemukset hänelle itselleen sekä lähipiirissä muokkaavat vahvasti hänen mallistojaan, jolloin jokaisella tuotteella on syvempi merkitys ja ajatus. Joskus malliston valmistuminen saattaa kestää vuosia. Ajatus ja inspiraatio ovat tiedossa, mutta juuri siihen sopivan malliston suunnitteleminen voi viedä aikaa, ennenkuin se on suunnittelijan itsensä mielestä täydellinen ja sopiva.

 

Tapaamisessa tuli puheeksi myös mielestäni yksi Attlingin hienoimmista korumallistoista ‘Bend over‘. Yksi seurueestamme kysyi mistä mallisto oli saanut nimensä. Efvan sanoin “if you bend over, you might get it” ;).

 

Efva Attling FW16 press day

 

Efva kutsuu designiaan ‘Beauty with a thought’ ja sitä se todella on. Olen rakastunut.

 

Translation: I met inspiring and super cool Swedish jewelry designer Efva Attling last week when she introduced her FW16 collection in a private event organized by Spalt PR office. Attling is a super woman and a power lady that I admire a lot. She calls her designs ‘Beauty with a thought’. Every design has a story behind it and many of them are very personal. Yet again she has managed to design beautiful, inspiring pieces for FW16. My absolute favorites were ‘Paused Harmony’ and ’60’s Pearl’.

 

Efva Attling FW16 pressi päivä press day

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram has returned invalid data.