08/03/2016

Chloé Drew

Vaatekaappini

_DSC0318

 

Ihanaa naistenpäivää naiset ja mahtavaa syntymäpäivää, minulle. Olen onnekkaasti syntynyt kansainvälisenä naistenpäivänä. Eli olen kalat. Tämä selittää paljon, tiedän. Saan luvan kanssa haaveilla ja unelmoida ummet ja lammet, eikä kukaan katso kieroon. ’Aaa, oot kalat’ kuulen sanottavan säännöllisesti.

 

Mutta itse asiaan.

 

Toisessa kotimaassani Puolassa naistenpäivää juhlitaan kunnolla. Naisia hemmotellaan kukilla, lahjoilla ja ruoalla. Sellaista vaihtoehtoa, että mies tulisi kotiin ilman lahjoja saati vähintäänkin ilman kukkia, ei vaan yksinkertaisesti ole. Tuplajuhlapäivä vaatii mielestäni tuplakukat, mutta harvoin olen niitä kuitenkaan saanut. ’Huonosti koulutettu’, sanoo äitini.

 

_DSC0307

 

Mutta tällä kertaa on toisin. Mieheni sanoin ’tää lahja kattaa sit synttärit, naistenpäivän, odotusajan, synnytyksen ja ne kukat’.

 

_DSC0311

 

Mieheni lupasi minulle nimittäin odotusajan ja poikamme syntymän jälkeen lahjan. Kyllä, tuli minullekin ihan puskista. Olin kuulemma ollut niin ’reipas’ ja ihana koko odotusajan (ilmeisesti muutamaa todella pahaa hormooniraivaria ja hermoromahdusta lukuun ottamatta), että hän halusi hemmotella minua. Kyllä suomalainenkin mies näköjään osaa yllättää.

 

En kuitenkaan halunnut tuhlata summaa x, jolla olisin saanut valita itselleni jotain, mihinkään turhaan, vaan jätin lahjan valitsematta ja pihistelin. Tämä taas puolestaan on minulta todellinen ylläriratkaisu, sillä raha ei tunnetusti kauhean kauaa taskuissani polttele. Mutta kun puhutaan kalliimmista hankinnoista, en tee hätiköityjä päätöksiä. Panostan laatuun ja ajattomuuteen ja mietin hankintoja tarkkaan. Tämän vuoksi säästin taktisesti summan isompaa hankintaa varten. Tiesin jo silloin mikä se tulisi olemaan, postasinhan siitä jo viime vuoden huhtikuussa. Rahareikiä oli kuitenkin niin paljon viime vuoden aikana mukaanlukien viime syksyinen matkamme, että rahaa kalliisiin hankintoihin ei vain yksinkertaisesti ole ollut.

 

Enkä tiedä olisiko ollut tälläkään hetkellä, mutta sain viestin Pariisiin ’ käy hae se <3’. Tein työtä käskettyä. Ja tässä hän on. Kauan himoitsemani Chloé Drew mini bag mustana.

 

_DSC0321

 

 

Kun ostan kalliimpia tuotteita, haluan ostaa ne kivijalkamyymälästä. Haluan palvelua. Erittäin hyvää palvelua. Mielestäni olisi ollut aivan eri asia ostaa laukku verkkokaupasta. Nyt pääsin fiilistelemään, hypistelemään, vertailemaan ja sovittamaan eri malleja. Oman ihanan lisän ostotapahtumaan antoi miljöö, jossa nahka tuoksui, visat vinkuivat ja ranskan kieli soljui korvissa. Jo pelkästään kanssasisarien katseiden kohtaamisesta pystyi tulkitsemaan, että nyt oltiin tärkeän äärellä, Oui!

 

Laukkua oli saatavilla kolmessa eri koossa – nano, mini ja small. Valitsin minin eli keskikokoisen, koska sille on minulla eniten käyttöä. En omista tällä hetkellä yhtään pientä mustaa laukkua, joka olisi kätevä niin arjessa kuin juhlassa. Pitkän ketjun ansiosta saan kädet vapaaksi ja voin kesällä Mattolaiturilla kiskoa shamppanjaa kaksin käsin. Sama pätee arkiaskareisiin. Kädet ovat vapaana. Tavallaan. Pienen tyypin kanssa kädet eivät koskaan ole vapaana, mutta ymmärrätte varmasti mitä tarkoitan. Small-versio oli minun makuuni taas liian suuri iltamenoihin ja tyhjänä ilman täyteen ahdettuja paperitolloja, se näytti juuri siltä, että se saattaa ’lörpähtää’. En tiedä olisiko näin käynyt, mutta valitsin minulle mieluisemman, pienemmän version.

 

_DSC0320_DSC0308

 

Tänä vuonna minut yllätettiin täysin. Tulin kotiin Pariisista puolenyönaikaan rättiväsyneenä. Minua odotti kynttiläillallinen ja ruusut, tuplana. Tuli fiilis, että perheen pojat taisivat kaivata minua jo kotiin <3

 

Translation: Happy women’s day every one! And also happy birthday to me. I got this Chloé Drew mini bag from my husband as a present. This is something I’ve been dreaming of a long time and finallyyyy….! 

6 Comments

 • Veera 09/03/2016 at 00:24

  Viimeinkin sait sen! Onnea! Se on ihana!

  Reply
  • Marta 11/03/2016 at 15:17

   Joo, hyvää kannatti odottaa! Ja niin on <3 🙂

   Reply
 • Jossu 09/03/2016 at 01:12

  Ihanaa, meinas tulla ihan tippa linssiin tätä lukiessa. Olet niin ansainnut ton!

  Reply
  • Marta 11/03/2016 at 15:18

   Kiitos Jossu. Kiireinen ja rankka vuosi kaiken kaikkiaan takana, mutta niin onnellinen ja kiitollinen kaikesta <3

   Reply
 • Anna R. 09/03/2016 at 05:38

  Voi että miten ihana naistenpäivä sulla on ollut! Ja upea laukku! Nauratti muuten kun selitit, että Puolassa ei vaan voi tulla tyhjin käsin naistenpäivänä kotiin – sama homma Venäjällä. “Muutama vuosi” on mennyt tämän selittämisessä rakkaalle miehelle, mutta onneksi viime vuosien aikana tämä on kantanut hedelmää ja kukkia sun muuta mukavaa on alkanut ilmestyä 8. maaliskuuta 😉 Kyllä suomalaisillakin miehillä on toivoa oppia tämä, haha!

  Reply
  • Marta 11/03/2016 at 15:19

   Just näin haha! Koulutusta koulutusta 😉 Kyllä me ollaan kukkamme ansaittu!

   Reply

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Instagram has returned invalid data.