17/06/2016

AIKA PAKATA TAAS LAUKUT

Puola, Vauva & vauvamuoti

Aika pakata taas laukut

 

Aika pakata taas laukut. Tällä kertaa emme kuitenkaan lähde maailman ääriin, päinvastoin. Itämeren yli ja sukuloimaan. Puolaan. Ne, jotka eivät ehkä tiedä, niin olen syntynyt siellä. Samoin kolme vuotta vanhempi veljeni. Puolet suvustamme asuu Puolassa ja lähdemme sinne koko konkkaronkka. Äitimmekin lensi sinne jo etukäteen, ihan huippua. Lähtö on huomenna ja vielä ei ole hajuakaan mitä sitä ottaisi mukaan, tyypillistä.

 

Kesään mahtuu muutama lyhyempi reissu ja palaammekin juhannukseksi takaisin Suomeen, mökille Saimaan rannalle. Juhannuksen jälkeen suuntaamme jälleen sinivalkoisin siivin kohti Berliiniä ja sieltä suoraan Pariisiin, mutta matka kerrallaan ja kerron tulevista reissuista lisää myöhemmin.

 

Aika pakata taas laukut 03Aika pakata taas laukut 02

 

Olen aina lomilla lähtenyt mahdollisimman kauaksi pois Suomesta, en siksi etten tykkäisi olla täällä, vaan siksi, että se on paras ja melkeinpä ainoa keino itselleni rentoutua ja päästä pois työkuvioista. Unohtamatta faktaa, että rakastan matkustelua ja maailmassa on niin paljon vielä nähtävää. Viimeisinä vuosina matkat ovat suuntautuneet mahdollisimman kauas ja mielellään paikkaan, jossa ei ole kuuluvuuksia (niin kuin se nykypäivänä olisi juurikaan mahdollista).

 

Joku kysyi ohimennen olenko lähdössä kesälomalla reissuun ja kuulin itseni sanovan “En, ihan pikaisesti vain käymään Puolassa, Saksassa ja Pariisissa”. Näin on ihmismieli vinksahtanut. Kyllähän nekin lasketaan ulkomaanreissuiksi. Kuinka vähättelevältä se kuulostikaan, jopa omaan korvaani. Muistutinkin itseäni mielessäni “noniin, kiitollisuutta kehiin Valtonen, ei ole taas itsestäänselvyys tämäkään asia, reissata ympäri ämpäri”. Jostain kumman syystä puhuttelen itseäni mielessäni kolmannessa persoonassa ja vieläpä tyttönimellä. Saman tien kuulin suustani korjauksen “Niin, ei siis minnekään kauas tällä kertaa, mut siis joo, ulkomaille tehdään muutama lyhyempi reissu”. Silloin kun lähtee sukulaisiin, niin ei sitä ainakaan lomaksi voi laskea, mutta ulkomaanmatkaksi kyllä. Viimeisimpinä vuosina matkat ovat suuntautuneet tosiaan kauas niin ajallisesti kuin sijainnillisestikin, että moinen sammakko vaan pääsi suustani. Ystäväni sanoi, ettei Tallinnaa ja Tukholmaa lasketa ulkomaanmatkoiksi. Mutta kyllähän nekin lasketaan.

 

Loistavaa viikonloppua juurikin sinulle!

 

Reissukuulumisia ja arkeani voit seurata tuoreeltaan

Instagramissa – @marta.valtovirta

Snapchatissa – martavaltovirta

 

Translation: It’s time to pack our bags again. Heading to Poland tomorrow with my family to see our relatives. Not sure if you guys know, but I’m half Polish and was born there. Let the mini vacai begin. Although it’s never a relaxing vacation when you are meeting your relatives, right ;)? 

 

Aika pakata taas laukut 01Aika pakata taas laukut 05

haalari / overall OPENING CEREMONY

lippis / cap GUGGUU

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram has returned invalid data.