07/01/2016

Vauvan kanssa lentäminen

Vauva & vauvamuoti

 

Heinäkuun viimeinen päivä koitti ja auton nokka posotti täyttä häkää kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. Olin pakahtua onnesta. Vaikka olimme saaneet maailmaan maailman ihanimman pojan, niin elämän ei tarvinnutkaan kokonaan muuttua. Tässä sitä taas oltiin, laukut sullottuna autoon jokaista milliä myöten niin, ettei yhdellä sormella saanut ikkunasta edes heippaa vilkutettua. Oli onnen päivä! Minä, mieheni ja uusi perheenjäsenemme lähtisimme maailman toiselle puolelle. Vain me kolme. ei muita.

 

Marta Valtovirta Los Angeles

 

Reissumme ensimmäinen kohde oli Yhdysvaltain länsirannikon Los Angeles, jonne lensimme pompulla New Yorkin kautta. Ensimmäinen lento vauvan kanssa meni loistavasti. Hän oli tuolloin vähän reilu kolme kuukautta vanha. Matka oli pitkä, ensin yli kahdeksan tunnin lento Finnairilla New Yorkiin, jossa nopea vaihto American Airlinesiin, jolla noin kuuden tunnin lento Los Angelesiin. Myös toinen lento meni yllätyksekseni erittäin hyvin, huh. Ja KAIKKI matkatavaratkin saapuivat määränpäähän ajoissa, toinen huh. Atlantin ylittävä lento lähti Helsingistä illalla, joten poika nukkui suurimman osan ajasta. Koneen humina tuntui miellyttävän niin, että hän nukkui itseasiassa molemmilla lennoilla, vaikka emme harmiksemme saaneetkaan koppapaikkaa koneesta kummallekkaan lennolle. Osoittautui, että muutama muukin sinappikone oli eksynyt matkalle maailmaan ääriin.

 

Vauvan kanssa lennolla

 

NUKKUMINEN LENNOLLA

Ystävämme vinkkasivat meille SKY BABY -lentopatjasta, jonka päätimme hankkia helpottaaksemme lentomatkaa vauvan kanssa. Tilasin patjan Amazon.comista, josta se kiikutettiinkin näppärästi suoraan kotiovelle muutamassa päivässä. Kyseinen patja löytyy myös matkamuksu.com-sivustolta, josta löytyy paljon muitakin hyviä tuotteita lasten kanssa matkailuun.

Patja on pakattu kätevästi suojapussiin pienelle rullalle, joten se menee helposti käsimatkatavaroissa. Patjan käyttö on helppoa. Patja aseteaan vanhemman syliin ja kiinnitetään patjassa olevien reikien kautta extra-vyöllä vanhemman vyöhön. Tämän jälkeen vauva asetetaan syliin patjalle, laitetaan vyö kiinni ja käännetään patjan “siivet” lapsen ympärille niin, ettei hän tipu. Postauksen lopussa löytyy video Sky Baby-patjan käytöstä. HUOM! American Airlines -yhtiöllä ei ole extra-turvavöitä lapsia varten. Kysyessäni vyötä Sky Baby -patjaan lentoemännän vastaus oli “We don’t use seat belts for kids”. Siis niinkun what? No, saimme kieputeltua oman vyöni patjan ja lapsen ympärille onneksi joten kuten, että uskalsin nukkua pelkäämättä vauvan putoavan penkkien alle.

 

Sky Baby

 

Patjan mainosvideot lupailevat matkustusmukavuutta ja helppoa matkaa lapsen kanssa. Sitä se ei mielestäni kuitenkaan aivan täysin ollut. Patja oli ihan ok, mutta luulin se olevan hiukan jämäkämpi, ettei käsillä olisi tarvinnut kannatella patjaa niin paljoa. Pojan ympärille käännetyt siivet eivät nekään meinanneet pysyä kiinni, sillä poikamme tuntui olevan vielä hiukan liian pieni kyseiseen patjaan. Onneksi patjan aukoista pujotettu turvavyö piti hänet paikoillaan ja me vanhemmatkin saimme nukuttua hiukan. Patja oli myös melko kuuma sekä vanhemmalle että lapselle, vaikka olin pukenut pojalle päälle ainoastaan pitkähihaisen bodyn ja housut. Toki vauvan sylissä pitäminen noinkin pitkien lentojen ajan oli helpompaa patjan avulla ja saimme nukuttua edes hiukan pelkäämättä, että vauva tippuu.

 

Manduka-kantoreppu lentokentällä

 

LENTOKENTÄLLÄ LIIKKUMINEN 

On hyvä muistaa, että vaunut on laitettava ruumaan jo ennen turvatarkastusta, joten laukkujen jätön jälkeen vauvaa on kannettava lentokentällä tavalla tai toisella. Näimme monilla kantokoppia, mutta meidän mielestä lentokentällä liikkuessa, turvatarkastuksissa sekä terminaalien välejä juostessa erittäin hyväksi vauvan kantovälineeksi osoittautui Manduca-kantoreppu, jossa poikamme viihtyi mainiosti. Reppu on helppokäyttöinen, jo muutaman kokeilukerran jälkeen sen pukeminen ja vauvan siihen saaminen onnistuvat yksinkin. Manduca-repun ansiosta kädet saa kokonaan vapaiksi niin, että muiden käsimatkatavaroiden kantaminen onnistuu helposti.

 

Maduka-kantoreppu lentokentällä

 

MATKATAVARAT

Vaunut pakkasimme ruumaan Bugaboon omaan vaunukassiin, jonka saimme ystäviltä lainaksi. Yleensä vaunukassia ei punnita tai jos punnitaan, niin sen painoon ei sen kummemmin kiinnitetä huomiota. Vaunut saa ruumaan ilmaiseksi, joten saatoimme pakata kassiin hiukan muutakin..muistakaa kuitenkin, rajansa kaikella. Kuusikymmentä kiloa painavat vaunut tuskin menevät läpi rennommaltakaan virkailijalta. Auton sitteri puolestaan jätettiin ihan suosiolla kotiin, koska koneeseen emme sitä tilan puutteen vuoksi voineet ottaa.

Matkatavaroita siunaantui ihan kiitettävä määrä. Yllätyin kuitenkin itsekin positiivisesti, että ei sitten kuitenkaan tämän enempää kuin allaoleva kuva todistaa. Pojalle pakattiin yksi keskikokoinen laukku mukaan, meille mieheni kanssa yksi iso YHTEINEN laukku (kyllä, en olisi uskonut, että yhteisellä lähdetään) ja koska kyseessä oli yhdistetty työ- ja lomamatka, oli minulla myös mallisto matkassa koko ajan, joten mallistolle yksi laukku. Käsitavaroita meillä oli kolme kassia, kaikille omat käsimatkatavarat. Suosittelen ehdottomasti reppua lapsen kanssa matkustettaessa, jälleen kerran kädet vapaana on helpompaa operoida.

Huom! Jotkut lentoyhtiöt, kuten Finnair, sallivat vauvalle maksutta oman 23kg matkalaukun. Toiset lentoyhtiöt saattavat tilanteesta ja henkilökunnan fiiliksista riippuen veloittaa extralaukun hinnan. Meidän kohdalla sain puhuttua muutaman kerran laukun ilmaiseksi American Airlinesin lennoille, mutta muuten jouduimme siitä maksamaan 80$/lento.

 

Marta Valtovirta Helsinki-Los Angeles

 

KÄSIMATKATAVARAT

Vauvan kanssa matkustettaessa käsimatkatavaroiden nestemääräykset eivät päde. Eli käsimatkatavaroihin saa ottaa nestemäisiä ruokia ja lääkkeitä niin paljon, kun ajattelee vauvan tarvitsevan. Turvatarkastuksessa ruoat ja muut nesteet katsottiin läpi yleensä tarkkaan, mutta aina saimme ne kuitenkin ottaa mukaan.

Mukaan käsimatkatavaroihin varasin vauvalle

  • pukluliinoja
  • vaipanvaihtoalustan, johon olin pakannut vaipat, rasvat ja vaipoille roskasäkit (koneen vessoissa on vaipanvaihtopaikka, mutta vauvan alla pehmeä alusta tai jokin pyyhe on hyvä olla) Alusta on myös kätevä, jos kone on niin pieni, että joudut vaihtamaan vaipan paikallasi
  • muutaman vanhan ja uuden lelun, että mielenkiinto pysyy hyvin yllä
  • suolatippoja ja nenäfriidan
  • kasan tutteja, koska ne tuntuvat aina olevan hukassa
  • extra-vaatekerrat niskapaskojen varalta (jotkut vanhemmat ottavat mukaan vaihtovaatteet myös itselleen mahdollisten puklujen yms varalta, mutta me emme ottaneet)
  • ruokaa litratolkulla (toki lentokoneissakin saa vettä ja mahdollisesti jotain vauvan ruokaa, mutta sen varaan ei kannata laskea)
  • nestemäiset kipulääkkeet mahdollisen sairastumisen varalta varsinkin pitkille mannerten välisille lennoille
  • unilelun, josta kuului tuttu unilaulu
  • liina, jonka päällä vauva voi maata ja leikkiä lentokentällä tai portilla konetta vaihdettaessa ja ennen koneeseen menoa

Se mikä minut yllätti vauvan kanssa matkustaessa oli ruoan määrä, jonka vauva lennolla söi. Niin kuin aikuisilla, tulee vauvallakin näköjään helpommin nestehukka ja janoinen poika vetäisi melkein tuplamäärät ruokaa yläilmoissa.

 

TURVATARKASTUS + BOARDING

Etenkin Helsinki-Vantaan lentokentällä turvatarkastus lapsiperheille on tehty helpoksi. Lapsiperheille on oma turvatarkastusjono, jotta homma saataisiin hoidettua jouhevasti. Erittäin iso peukku tälle, sillä muualla emme nähneet kyseistä käytäntöä. Riippuen turvatarkastusvirkailijasta, lapsen joko joutuu ottamaan pois rintarepusta tai sitten läpivalaistuksen läpi saa kävellä reppu rinnalla. Kaikki nesteet, läppärit, ipadit yms kannattaa pakata samaan laukkuun, niin niitä ei tarvitse ottaa kuin yhdestä käsimatkatavarasta ulos. Tämä helpottaa turvatarkastushärdelliä paljon. Olitpa missäpäin maailmaa tahansa, pienten lasten kanssa matkustavat päästetään melkeinpä aina priority- ja business-luokan reittejä pitkin. Sama pätee myös koneeseen mentäessä, lapsiperheet pääsevät ensimmäisten joukossa koneeseen.

 

KONEEN NOUSUT JA LASKUT

Monet suosittelevat imetystä/pulloa tai tuttia koneen nousun ja laskun aikana. Sen sanotaan vievän vauvan huomion ja helpottavan paineen tunnetta korvissa. Finnairin lentoemäntä sanoi kuitenkin minulle, ettei pienten vauvojen korvat ole vielä kehittyneet niin, että he tuntisivat paineenvaihtelut. Lapsi voi muuten vain olla levoton, jolloin ruoka, läheisyys tai tutti voivat auttaa. Myös vauvan kanssa ilveily ja pelleily auttavat – todistetusti.

 

AJATUSMAAILMA JA ASENNE

Kaiken kaikkiaan lentomme menivät hyvin ja uskon, että vauva aistii hyvän meiningin. Jos vanhemmat jännittävät ja pelkäävät, on vauvakin varmasti levoton. Toki minuakin jännitti ensimmäinen lento ja se kaikki tavaran määrä, mikä piti ottaa mukaan. Mutta eihän sitä tiedä, ennen kuin koittaa. Vauvan kanssa lentäminen onnistuu kyllä! Mielestäni asenne on kaikki kaikessa! You can do it!!

 

Translation: Our first flight from Helsinki to Los Angeles with our newborn (three months old at the time) went really well. In my opinion parents’ attitude is everything. If you take it easy, go with the flow and decide that it’s going to be okay, it will. Live, laugh and love.

 

Marta Valtovirta LAX

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram has returned invalid data.