15/02/2017

3 X SUKLAINEN CHIA-VANUKAS

Reseptit

Ihanaa aurinkoista keskiviikkoa! Ruudun tältä puolelta löytyy mielettömät energiat auringosta johtuen! Huikeaa huomata mikä vaikutus valolla onkaan omaan mieleen ja jaksamiseen. Päätin katkaista hiljaisuuskierteeni herkullisella postauksella. Nam! Olen nimittäin heikkona chia-vanukkaisiin, niin suklaisiin kuin marjaisiinkin, joten tässäpä kolme superhelppoa ja nopeaa reseptiä tyydyttämään eristyisesti suklaanhimoa. Kaikki reseptit ovat maidottomia, gluteenittomia sekä sokerittomia (ei lisättyä valkoista sokeria).

3 X SUKLAINEN CHIA-VANUKAS3 X SUKLAINEN CHIA-VANUKAS

 

PIPARINEN SUKLAA-CHIA-VANUKAS

 

Piparitaikina on yksi parhaimmista asioista Joulussa (ja muutenkin!), joten tässä piparinen versio chia-vanukkaasta ilman oikeaa piparia. Tämän syöminen onnistuu ilman syntistä morkkista ja on saatavilla helposti ympäri vuoden. Avainasemassa ovat luonnollisesti kaneli ja kardemumma ja niitä voi lisäillä oman maun mukaan. Myös makeutta voit lisätä esimerkiksi hunajalla.

 

TARVITSET:

2,5 dl kookosjuomaa (itse käytin Alpron)

3 rkl chia-siemeniä (itse käytän Puhdistamon)

1 rkl raakakaakaojauhetta (itse käytän Puhdistamon)

1 tl ceylonin kanelia

½ tl kardemummaa

¼ tl neilikkaa

1 rkl luomuhunajaa

Koristeluun mulperin marjoja (tai mitä tahansa marjoja) ja raakakaakaonibsejä

 

MITÄ TEHDÄ?

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli. Jos haluat vanukkaasta tasaisemman, niin sekoita kaikki aineet tehosekoittimisessa tai sauvasekoittimella.

Koristeluun käytin itse Puhdistamon mulperin marjoja ja raakakaakaonibsejä, mutta päälle voit laittaa mitä vain. Luonnostaan toffeiset mulperit mielestäni vain täydentävät makua ja ovat super ravintorikkaita ja hyviä muutenkin. Ne muun muassa sisältävät C-vitamiinia, rautaa sekä samoja terveyttä edistäviä aineita kuin mustikat ja punaviini! En kuitenkaan näe ihan heti tapahtuvan, että tarttuisin ainoastaan mulperipussiin terveysvaikutusten toivossa hyvän punaviinilasin sijaan.

 

3 X SUKLAINEN CHIA-VANUKAS

 

SUKLAINEN BOUNTY-KOOKOSVANUKAS

 

Myös kookos kuuluu lempimakuihini. Käytän kookosta lähes päivittäin ruoan laitossa sen eri muodoissa. Tämä chia-vanukas sai inspiraationsa Bounty-suklaapatukasta. Herkkua!

 

TARVITSET: 

2,5 dl kookosjuomaa  (itse käytin Alpron)

3 rkl chia-siemeniä (itse käytän Puhdistamon)

1 rkl raakakaakaojauhetta (itse käytän Puhdistamon)

1,5 rkl kookoshiutaleita

1 tl luomuhunajaa

½ tl aitoa vaniljapulveria

Koristeluun kookoshiutaleita ja banaania

 

MITÄ TEHDÄ?

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Koristeluun itse käytin kookoshiutaleita ja banaania, mutta päälle voit laittaa mitä vain. Makeutta voi lisätä esimerkiksi banaanilla ja / tai hunajalla.

 

3 X SUKLAINEN CHIA-VANUKAS

 

FAZERINA CHIA-VANUKAS

 

Olen heikkona Fazerina-suklaaseen. Mielestäni se on parasta mitä voi olla! Muistan edelleenkin, kuinka olin aikoinaan todella yllättynyt, kun minulle selvisi, että Fazerinan maku ja sen koko homman juttu on appelsiinin ja suklaan sekoitus!? Fazerinasta inspiroituneena aloinkin sekoittelemaan kaikkea mitä kaapista löytyi ja lopputuloksena syntyi jotain sinne päin 🙂

 

TARVITSET:

2,5 dl mantelimaitoa (Alpro makeuttamaton)

3 rkl chia-siemeniä (itse käytän Puhdistamon)

1 rkl raakakaakaojauhetta (itse käytän Puhdistamon)

1 tl pomeranssia

1 kypsä banaani

½ appelsiinin puristettu mehu + hedelmälihat

1 tl luomuhunajaa

koristeluun appelsiinia ja Inka-marjoja

 

MITÄ TEHDÄ?

Yllätys yllätys, tässäkin reseptissä sekoitaan kaikki aineet keskenään ja annetaan tekeytyä jääkaapissa yön yli. Tasaisemman vanukkaan toivossa, heitä kaikki aineet tehosekoittimeen tai sekoita sauvasekoittimella.

Koristeluun itse käytin appelsiinia ja Puhdistamon Inka-marjoja. Inka-marjat muistuttavat ulkoiselta olemukseltaan rusinoita, mutta ovat kirpeitä ja todella ravintorikkaita. Ne pitävät sisällään muun muassa proteiineja, flavonoideja, C- ja B-vitamiineja sekä runsaasti kuitua. Meillä Anton syö päivittäin ja jopa vaatii jälkiruoaksi goji-, mulperi- ja Inka-marjoja, kun on niiden makuun päässyt. Loistavia välipaloja ja vitaaminipommeja näin ollen myös perheen pienimmille. Ja kuten viimeisestä kuvastakin näkyy, pieni käsi ilmestyi kuin tyhjästä kesken kuvausessioni ja Inka-marjat hävisivät alta aika yksikön parempiin suihin.

 

 

MIKSI CHIA?

Chian ravintosisältö on huikea! Chiassa on enemmän Omega3-rasvahappoja kuin missään muussa ruoassa painoonsa nähden. Sen proteiinisisältö on laadukasta ja Chian sisältämä kuitu on vatsaa hellivää ja hyvin pehmeää. Chia toimii muun muassa loistavana pohjana smoothieissa!

 

HUOM! HUOM! HUOM!

Puhdistamo tarjoaa 10% jatkuvan alennuksen blogini lukijoille kaikista Puhdistamon tuotteista alennuskoodilla 08113 heidän verkkokaupassaan! 

 

Translation: Sweet tooth got me. If you want these recipes to be translated, let me know.

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram has returned invalid data.